Hätääntynyt Hattu

10768207_3738703_1000Sarjassamme hauskoja design-uutuuksia:
etsiskelin netistä litteää miesten ’rude boy’ huopahattua, kun Farfetchin sivuilla silmiini osui hattu, jota kuvailtiin sanalla ’distressed’. Käänsin sen mielessäni hermostuneeksi tai ahdistuneeksi ja kaikentietävän ‘google translaten’ mielestä se voi tarkoittaa myös levotonta, huolestunutta, hädässä olevaa, onnetonta jne. jne. Voi hatturaukkaa!
Hatunruttana näyttää kieltämättä vähän kovia kokeneelta, mutta ihan tarkoituksella. Sen muoto on jotenkin niin liikuttava, että olen aivan myyty. Villahuopaa on käsitelty siten, että sen pinta näyttää parkkiintuneelta nahalta. Sitä pitäisi päästä hypistelemään. Hattu on merkkiä Horisaki Design & Handel, mikä viittaa japanilaiseen suunnitteluun, mutta yllättäen merkki löytyykin Ruotsista. Siellä modisti Karin Linder ja korusuunnittelija Makoto Horisaki suunnittelevat ja valmistavat hattujaan vanhalla maatilalla. Horisakin sivuilta löytyy lisää hienosti lurpsahtaneita hattuja ja  huikean vaikuttavia valokuvia. Ne sopivat marraskuisen alakukuloisiin tunnelmiin enemmän kuin hyvin.horisaki-image-06horisaki-image-08horisaki-image-01Horisakin fiiliskuvat: Jonas Lindström

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s