Happy Diwali, my friends!

diwaliAasiassa alkaa tänään Diwali tai Deepavali eli Valon juhla. Hindut juhlivat huikean näyttävää Diwalia pukeutumalla uusiin kauniisiin vaatteisiin, sytyttämällä lyhtyjä ja kynttilöitä, jakamalla lahjoja perheelle ja ystäville, osallistumalla juhlaillalliseen ja katselemalla yhdessä ilotulituksia.

Diwali_FireworksF8W7Diwalia juhlitaan sen kunniaksi, että valo voittaa pimeyden, hyvä pahan, toivo epätoivon ja tieto tietämättömyyden. Rukouksissa ja rituaaleissa kiitetään Lakshmia, eli rikkauden, rakkauden, henkisen ja fyysisen vaurauden, onnen ja kauneuden jumalatarta.

diwali-canadaMe NIIN tarvitaan tämä kaunis juhla myös Suomen synkkään syksyyn.
Kynttiläsesonki alkakoon!

Kaunista Valon juhlaa kaikille!

kuvat: webneel.com ja godwallpaper.in

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s