Nojatuolimatkalla

Vanha kotimainen nojatuolini on kömpelö, kulunut ja kasvaa sieniä. Se joutuu pian tuolien taivaaseen tai ainakin pois olohuoneesta. Haaveilen täydellisestä uudesta tuolista vanhan tilalle. Tyyli, muoto ja väri alkavat olla selvillä:

chairssingle fritimolach-s-f-bs-8510-0971Suosikkini on tanskalaisen Bo Conceptin näyttävä Imola-tuoli, jota olen käynyt koeistumassa yrityksen hienossa uudessa liikkeessä Mannerheimintiellä, ruotsalaista teatteria vastapäätä.

D38EE93B-31E9-4FA3-9FD7-1F353C472FA2
Tykkään myös kevyestä lepakkotuolista, varsinkin sen alkuperäisessä argentiinalaisessa muodossa ilman saranoita, yhteenhitsattuna. Suomessa tuoleja valmistaa Varax.

fh-egg-brown-leather_7_grandeArvokas klassikko eli tanskalaisen Arne Jacobsenin Egg-tuoli olisi myös huippuhieno. Sitä voi käydä fiilistelemässä Vepsäläisen liikkeissä.

Ikea-Egg-Chair-by-Arne-Jacobsen-in-1958
Ja voi kääk, mitä löysinkään, kun googlasin tuolinkuvia!! Aikamoinen pokka ja päätön meininki täytyy olla, että nimeää kuvassa olevan Eero Aarnion pallotuolin kopion näin: Ikea Egg Chair. Tämä “made in china” –designliike on Shanghaissa, yllätys, yllätys! Vai onko kyseessä joku vedätys tai silkka huumoripläjäys? Ei kiitos ainakaan tähän huusholliin!

Mitä jos heittäisikin sohvan huitsinnevadaan ja laittaisi sen tilalle pari kaunista nojatuolia? Vaikka niinkuin nuo ylläolevat…
Sujuisivatkohan illat sitten vähän vähemmän vetelissä tunnelmissa, kun asento pysyisi edes pari astetta pystymmässä?
IMG_0699
Näin sitä tuli nojatuolimatkailtua Pohjoismaiden lisäksi Argentiinassa ja Kiinassa asti!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s