Harakka-huumoria

”Harakka on pirun luomus, paholaisen lintu. Jossain vaiheessa se kuitenkin tajusi, kuka hänen luojansa on, ja livisti pirulta karkuun. Piru ehti napata harakkaa pyrstöstä kiinni, jolloin se venyi nykyisiin mittoihin.”
(Sitaatti Kotimaan Luonto-oppaasta vuodelta 2004) 10magpies Kuokin eilen kasvimaatani poikkeuksellisen hyvässä seurassa: neljä nuorta harakkaa istui viereisen omenapuun oksilla hekottelemassa urakalleni. Siinä ne kekkaloivat nenäni edessä ja härnäsivät ihan tahallaan. Ai että, mitä koketeerausta ja kikatuksenkäkätystä! Veikeitä tyyppejä. Rupesi itseänikin naurattamaan, meillä on kai samanlainen huumorintaju. Niillä oli selvästi tosi hauskaa ja tiedän kokemuksesta, mitä ne tekevät heti kun häippäsen. Ne eivät suinkaan ole persoja pelkästään kaikelle kiiltävälle, vaan kaikelle, minkä saa irti! Ne käyvät nyppimässä vastaistutetut sipulit ylös maasta ja viskelevät niitä mihin sattuu. Mitä kauemmas, sen parempi. Ne tekevät sen jopa suojaharson läpi, pitäähän hommassa olla haastetta. Tämä ei ole villi arvaus vaan toisintoa viime keväältä. Voi olla, että naapuripihoilla nautitaan (taas) minun istuttamistani sipuleista…magpie07magpiespencermagpie-by-rilla

Aiheesta innostuneena löysin hienoja harakka-aiheisia kuvituksia britti-sivustolta osoitteessa www.magpiethat.com. Moni taitava kuvittaja ja graafikko ilmeisesti jakaa kanssamme tämän kiusoitteluun pohjautuvan pirullisen kuivakkaan huumorin.

harakat puussa: Steve Light
rosvoharakka:Rachel Clowes
silinteriharakka:https://instagram.com/spencerwilson8/
fillariharakka: By Rilla

Leave a comment