Kirjakaupasta keittiöpuutarhaan, mars!

kirja2

Onnistuin pitämään näppini erossa kirjakauppojen puutarhakirjoista monen vuoden ajan, en oikein löytänyt sieltä mitään tarpeeksi kiinnostavaa.
Nyt en kuitenkaan voinut jättää kahta uutuuskirjaa hankkimatta; ne ovat Makutarhuri (Tuisku, Haapalahti) ja Keittiöpuutarha – siemenestä lautaselle (Jukarainen, Kesänen, Sumari). Molemmat ovat runsaudessaan kauniita ja visuaalisuudessaan innostavia. Kirjat on selkeästi tehty alan tosiharrastajille, ei aivan amatööreille. Silti uutta tietoa on paljon ja se on tehokkaan houkuttelevasti esitetty. Tajuttoman makeita molemmat!kirja4kirja1

Hauskaa, että monivuotinen suosikkini, Organic Gardening by Christine and Michael Lavelle, sai vihdoin kotimaisia kilpailijoita. kirja3(Kuvassa talven yli keittiön ikkunalaudalla sinnitellyt, jumalaiselta tuoksuva sitruunaverbena eli lippia.)
Ja mitäs siinä ostoslistassa illan lueskelun jäljiltä onkaan…
…malabarinpinaatti, versova parsakaali, härkäpapu, munakoiso, juuripersilja, palsternakka, huovinkukka, jaloritarinkannus, auringonkukat (jätti ja kääpiö) koristekurpitsa, maissi, puikulaperuna, tilli jne.jne.jne.  Bliss!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s