Levikset ei repee!

levikset501

Koska olen noin 150-vuotias joustamaton kalkkis, suhtaudun farkkuihin äärimmäisen konservatiivisesti. Niiden pitää olla 100 % puuvillaa, mielellään peltimäisen jäykkää sellaista. Tiukka EI lycralle ja muille kumijohdannaisille. Parhaimmillaan farkut ovat musteensinisen tummat ja täysin tasaväriset. Niissä ei saa olla koneellisesti tai valkaisemalla tehtyjä kulutuksia, reikiä tai haalistuksia. Paras istuvuus on vyötäröltä keskikorkea ja reisistä (ja ahterista!) tilava mutta lahkeista alaspäin kapeneva.  Farkkujen on toimittava työvaatteena, nehän ovat alun perin farmarihousut! Siksi hyväksyn boyfriend-mallin, unisex-tyylin ja konstailemattoman ilmeen. (Muille sopivat mainiosti piukeat pillit, repaleiset palkeenkielet ja bling-blingit strassikoristeet.)NimetönLevis-501-Brando

Täydellisen farkun määritelmäni on siis aika lähellä sitä, miltä farkkuklassikko Levi’s 501 näytti Marilyn Monroen, Marlon Brandon ja James Deanin päällä 50-luvulla. Ylimmän kuvan uudistunut 501® CT onkin ostoslistalla.  Levi’s muuten avasi juuri oman liikkeen Kamppiin, kauppakeskuksen toiseen kerrokseen. Ja maailmallakin käynnistellään  jälleen uutta tulemista 501:n ympärille. Farmarihousu on taas palaamassa juurilleen. Onnistuneita mainoskampanjoita kiitellään menestyksestä, mutta minusta kunnia kuuluu pohjimmiltaan täydelliselle tuotteelle. Kaikki muut ovat enemmän tai vähemmän kopioita.ReDone-factory-dog

Levis-501-MonroeTreashionista Outi Les Pyyn blogissa on paljon mielenkiintoista lisätietoa denimistä ja mm. newyorkilaisesta re/done yrityksestä, joka keskittyy vanhojen Levisten kierrätykseen.

kuvat: Levi’s ja RE/DONE

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s