Mapplethorpe!

rm5Kiasma palaa täydellä rähinällä remonttitauolta perjantaina, 13. 3.2015.
Tätä on odotettu: Robert Mapplethorpen intensiivinen retrospektiivi sopii uusittuihin tiloihin täydellisesti. Näkymät ovat vaikuttavia. Yli 250 teoksen voimalla tehdään selväksi, että Mapplethorpen intohimo oli kuvata äärimmäistä, klassista kauneutta sen kaikissa muodoissa. Kauneuden esiintuojina vain toimivat erotiikka, tuska, kuolema ja nautinto…
Raakuus ja herkkyys, uho ja paljaus vuorottelevat. Mapplethorpe muotoilee kuvauskohteitaan kuin kuvanveistäjä, mutta inhimillisesti. Pari pisaraa väriä hätkähdyttää mustavalkoisen keskellä. rmrrm1o-LEATHER
patti1Ennen näyttelyä kannattaa ehdottomasti lukea Patti Smithin kirjoittama Ihan kakaroita, joka avaa Mapplethorpen taiteen taustoja äärimmäisen intiimisti.
rm2Patti Smith 1976 by Robert Mapplethorpe 1946-1989rm444Kiasman museon tilat ja toiminta saivat ylistäviä kommentteja Robert Mapplethorpen säätiön edustajilta. He rankkasivat museon empimättä Euroopan kärkimuseoiden joukkoon. Eikä syyttä. Onnittelut Kiasmalle!

Mapplethorpe Kiasmassa 13.3. – 13.9.2015
Myös muotokuvanäyttely Face to Face ja kokoelmanäyttely Elements ovat ehdottomasti katsomisen arvoisia.

kuvat 2,4,7 ja 8: Robert Mapplethorpe Foundation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s