Habitat-historiaa

Habitatin sisustusliike avautuu perjantaina 28.11. Makkaratalossa. Hienoa! Kaikki jonoon! 🙂 habitatOmasta huushollistamme löytyy esihistoriallinen Habitat-hankinta: pyyhekoukut, joiden kanssa ei jää epäselväksi, mikä on kenenkin pyyhe. Alekorista, Pariisin Boulevard des Capucinesin varrella sijaitsevasta liikkeestä noin miljoona vuotta sitten löytyneet afrikkalaiset peltiukkelit/akkelit ovat uskollisesti seuranneet meitä jo kolmeen eri kylppäriin.

HV_3Terence Conranin ystävineen perustama Habitat juhlii parhaillaan viiden vuosikymmenen pituista nousujohteista taivalta. Viriili viiskymppinen, siis. Sen kunniaksi Ranskan Habitat on koonnut uniikkeja esineitä ja suosikkejaan vuosien varrelta vasta-avautuneeseen myyntitilaan Pariisin kuuluisan Porte Clignancourtin kirpputorialueen ytimeen. Siellä, yli neljän sadan neliön vanhaan kristallikruunukorjaamoon on koottu muitakin hienouksia, kuten L’eclaireur-putiikin valikoimia asusteita, uniikkeja vaatteita sekä Limited Edition mallistoja, La Galerie Gamin 50-70 –lukujen tyylisiä huonekaluja, Ateliers Steinitzin kuuluisan antiikkikaupan harvinaisia huonekaluja ja Haute Couture-merkkien vintage-vaatteita. Tartes Kluger huolehtii ravintolasta ja terassipihasta.

HV_5HV_4HV_1Olisiko tässä peräti palikat Merci-kaupan veroiseksi pyhiinvaelluskohteeksi muodin, sisustuksen ja kaiken muunkinlaisen suunnittelun ammattilaisille ja harrastajille?

Onnittelut Helsingin vauvalle ja Pariisin vaarille! (jos design-liikkeitä saa sellaisilla termeillä kutsua)  Menestyksekästä juhlavuotta!

kuvat:
habitat 1964 / Un espace vintage (77-81 rue des Rosiers, 93400 SAINT-OUEN)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s