Vettä ja valoa

Mikroskooppisten siementen kanssa näpertely ei sovi kaikille, mutta ei anneta sen häiritä viljelyshommeleita. On muitakin konsteja. Testasin, suostuuko ruokakaupasta ostetun basilikan oksa kasvattamaan itselleen juuret pelkän veden voimalla. Näin hyvin se onnistui:
basilika

Pari viikkoa ikkunalla ja noin komeat juuret! Saa nähdä, suuttuuko, kun joutuu multaan…
Myös minttua kannattaa lisätä pistokkaista, se juurtuu  pomminvarmasti (myös viereisiin ruukkuihin, jos oksa saa nojailla mullan pintaan).

050

Pysyttelen muutenkin rehuineni ikkunoiden sisäpuolella niin kauan kun sade tulee alas valkoisessa muodossa. Osaatteko arvata, mikä tuo jättilehtinen “viherverho” on? Se on tamarillo eli puutomaatti, Stockan Herkusta ostetun hedelmän siemenistä yhdessä syksyssä kasvatettu. Miksiköhän kaikki kasvatusprojektini aina liittyvät tavalla tai toisella ruokaan?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s