Kasvimaan kauhu nro 1

White_rabbit_trumpet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jos aiot tehdä tsiljoona muuta puutarhuria vihreäksi (heh!) kateudesta ja matkustaa Lontooseen ’RHS Chelsea Flower Show’ puutarhanäyttelyyn, saatat kohdata yllättäviä vieraita. Ennakkotietojen mukaan puutarhaan on nimittäin päästetty KANI!

Ei tosin ihan mikä tahansa pupu, vaan Liisa ihmemaassa –kirjasta tuttu Valkoinen kani alias Pekka-kani. Värikkäät patsaat sen sijaan ovat olleet kiellettyjä näyttelyn järjestyssäännöissä alusta asti eli vuodesta 1913, joten puutarhatonttuja siellä ei suvaita.

peterrabbit

Tänä vuonna näyttely esittelee ennakkoluulotonta nuorta puutarhasuunnittelua poikkeuksellisisten teemojen kautta. Mukana ovat mm. sateen voimaa esittelevä ekologinen tarha, oppimisympäristöksi kehitetty puutarha, sekä toivon ja toipumisen  tarhat (Afganistanin sodan veteraaneille ja ensimmäisen maailmansodan muistolle), paratiisia tietenkään unohtamatta.

Jos nyt innostuit, pidä kiirettä. Liput myydään vuosittain loppuun jo hyvissä ajoin.

RHS eli Royal Horticultural Society on Britannian johtava puutarhanhoidon edistämiseen keskittynyt hyväntekeväisyysjärjestö.

Chelsea Flower Show 20-24.5.2014.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s