Modernimpi Pariisi

Pariisin visiitin jäljiltä pikkuviiveellä listattuja suosituksia, s’il vous plait.
Innostuin etsimään uusia innovatiivisia kohteita, jotka helposti jäävät perinteisten turistitärppien jalkoihin. Parissakin päivässä ehtii paljon: z7z6

Hotel O / Hotel Odyssey by Elegancia
Location, location, location.  Viisi minuuttia kävelyä lentokenttäjunalta, rauhallinen välikatu ydinkeskustassa – helppoa! Bonuksena pikkiriikkisen hotellin ystävällinen henkilökunta ja teknisesti hienosäädetty huone (superhyvä kylppäri, free wifi, complimentary kännykkä, avaruusaluksen valaistus jne.) Aamiainenkin oli ok, muttei mitenkään mieleenpainuva.

z5z4Palais de Tokyo
Suuret rouhean betoniset salit, ajankohtaiset näyttelyteemat, erilaiset happeningit ja workshopit ynnä tietenkin hyvä kirjakauppa ovat onnistuneet vakuuttamaan jo pariin otteeseen. Mutta mikä parasta, palatsin kahdesta ravintolasta saa nuorekkaan rentoa aasialaista ruokaa tai tuhdimpaa, klassista ranskalaista perinneruokaa. Yksinmatkustajankin on helppo istahtaa syömään hyvin.z8 z9

Empreintes
Kun Colette ja Merci on nähty jo liian monta kertaa, designväen uudeksi pyhiinvaelluskohteeksi nousee konseptikauppa Empreintes. Taidekeramiikkaa, sisustusta, koruja jne. Kapean nelikerroksisen rakennuksen galleriamaisissa huoneissa vähemmän on enemmän ja tunnelma lähes harras. Kauppaa käydään kuitenkin vilkkaasti. Empreintes on etsimisen väärti, se on vähän piilossa syrjäisellä pikkukadulla.z2z1

Kiliwatch monen stylistin ja suunnittelijankin pyhiinvaelluskohde Pariisissa jo vuosien ajan. Kiliwatch aloitti katumuodin retroboomin 90-luvun alussa ja on sittemmin pysytellyt aina pari askelta vintage-kilpailijoitaan edellä. Tavaraa haalitaan mitä erikoisimmista maailmankolkista ja teemat vihjaavat tulevien vuosien muotitrendihin, jos niitä vain osaa tulkita. Übercool. zz9Kun paikasta toiseen siirtyy vain ja ainoastaan kävellen, uutta ihmeteltävää löytyy loputtomiin. Askelmittari ilmoittaa viikonlopulle lähes 50 km ja varpaat huutaa hoosiannaa, mutta akut on ladattu koko loppusyksyksi.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s