Pariisin kaduilla, syksy 2016

x1Salutations de Paris!
Sentier’n, Beaubourg’n ja Marais’n kaupunginosilla Pariisin ytimessä on takanaan satojen vuosien historia muoti,- ja tekstiiliteollisuuden tuotannosta ja vaatekaupasta. Täällä ei vain luoda ja seurata muotia, täällä eletään muodille ja muodista. Mutta muodikkainta on kuitenkin näyttää mahdollisimman epämuodikkaalta, bien sûr. Rue Monmartrella resuinen huolettomuus yhdistyy katu-uskottavaan kovanaamaisuuteen ja musta on aina musta vaikka se välillä olisikin valkoinen. Nahkarotsi on syksyisen kaupungin uniformu nro yksi, pillifarkuilla (yhä edelleen) ja trendilenkkareilla sportattuna tai sifonkisella kukkamekolla kesytettynä. Röökiä palaa ja kahvia kuluu. ‘La Vie Bohème’ on ainoa mahdollinen asenne. Pariisilaiset ovat fatalisteja, jotka elävät tässä ja nyt, mutta osa heistä on näköjään oppinut hymyilemään sitten viime visiitin!
A suivre…x2x6x5

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s