Nordic Designers’ Pop-up shop vol 2 Itis

nomenPiia Hännisen ideoima, laadukkaita suomalaisia design-yrityksiä esittelevä Nordic Designers’ Pop-up Shop vol 2 on ajatuksella koottu ja huolellisesti valmisteltu. Kiertelin, katselin, koskettelin ja kokeilin vaatteita ja asusteita avajaispäivänä ja jututin uusia ja vanhoja suunnittelijoita. Mieleen jäi seuraavia ajatuksia, sekalaisessa järjestyksessä:
1. Mahtavaa, että pop-upin pienillä design-merkeillä alkaa olla brändi-imago hallussa: kaikki on logoa, hintalappuja ja markkinointia myöten huolella työstettyä.p82. Ylpeys omaan osaamiseen näkyy ja siitä uskalletaan puhua innostuneesti. Hienoa!p73. Laatu on parantunut huimasti. Käytössä on aitoja, ekologisesti ja eettisesti valmistettuja materiaaleja. Perinteitä kunnioitetaan.p54. Suomessa on vielä tallella kutomoissa ja neuletehtaissa opittua ja hiottua huippuosaamista, jota nuoret suunnittelijat arvostavat.aarikka5. Suomalainen suunnittelu on  yksilöllistä ja rohkeaa, mutta se osataan myös suhteuttaa käytännöllisyyteen.p36. Pop-upin tuotteita hypisteltyäni monen ulkomaisen ketjumyymälän halpisvaatteet tuntuivat vertailussa aika kamalilta rääsyiltä.p67. Jos olisin enkelisijoittaja, unohtaisin hetkeksi bittinikkarit ja siirtyisin tukemaan näitä, konkreettisia käyttöesineitä suunnittelevia ammattilaisia. Koska kulutustottumusten on pakko palautua järjellisiin mittasuhteisiin, pois tuhlauksesta ja pikamuodin akryylikasoista.13920387_533365676854884_8746450675012758204_o8. Haaste: käykää kokeilemassa pop-upin aitoja materiaaleja, katselemassa yksityiskohtia ja testaamassa näppituntumalla, miltä hyvä vaate tai asuste oikeasti tuntuu. Sen jälkeen voitte vertailun vuoksi tunnustella jonkun halpahallin valikoimaa. Ja sitten miettikää, kumman fiiliksen haluatte omalle ihollenne. Väitän, että vaatteet hoitavat käännytystyön ihan itsekseen.

Nordic Designer’s Pop-up shop vol 2 2.9.–29.9.2016.
Kauppakeskus Itis, 1. krs, Stockan päädyssä, Moda Broncoa vastapäätä
ma-pe 10.00–21.00, la 10.00–19.00, su 12.00–18.00

mallikuvat Nomen Nescio, Aarikka ja Poola Kataryna

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s