Mielikuvia Tallinnasta

Katselen kuvia Tallinnan matkalta ja mietin, miten voisin tiivistää onnistuneen matkan infot ja fiilikset niin, että edes hitunen mielenkiintoisesta ohjelmasta ja inspiroivista kokemuksista välittyisi pikkublogiseni tekstistä riittävän tehokkaasti. En osaa. Mielikuvien luominen on vaikeaa. Hairahdun aivan sivupoluille miettiessäni, miten monella tavalla eri ihmiset voivat tulkita tekstiä ja/tai yksittäisiä sanoja. Esimerkiksi “musta puku”, “jugurttijälkkäri” tai “aulabaari” kuulostavat helposti aika vaisuilta, eikö?
On siis otettava kuvat apuun. Katsokaa vaikka näitä: t1

Musta vaate voi olla näinkin vaikuttava.
Kumun taidemuseossa juuri avautunut näyttely esittelee AleksandrVassiljevin yksityiskokoelman sanoinkuvaamattoman kauniita aarteita, keskittyen viktoriaanisen ajan pukuihin ja asusteisiin. Huikeita.
Näyttely ‘Runous ja ahdistus’ on nähtävillä 9. lokakuuta 2016 asti.t2

Lahjakkaat kokit taikovat perusaineksista taideteoksia.
Basilikalla maustettu jugurttivaahto (+sitruunainen kastike, tuoreet vadelmat ja pitsimäinen keksi) ravintola Tuljakissa taitaa olla herkullisin koskaan syömäni jälkiruoka. Neuvostoaikainen rakennus on uusittu moderniksi, tyylikkääksi ravintolaksi, yhdeksi Tallinnan parhaista.t3

Kaikki palaset sopivat saumattomasti yhteen.
Hotelli Hiltonin aulan ilme on onnistunut todiste siitä, että ketjuhotellien tiukatkin sisustussäännöt saadaan hyvällä suunnittelulla näyttämään yksilöllisen ylellisiltä. Sitä paitsi aulasta on suora yhteys uuteen Olympic Casinoon, joka on kuin pieni pala Las Vegasia vain parin tunnin päässä Helsingistä.

Ei todellakaan ole vaisua vaan vaikuttavaa, vai mitä? Tämä kuvakolmikko on ikäänkuin pieni ennakkotiiseri, jokainen mainittu paikka on paaaljon laajemman esittelyn arvoinen. Ja vilpittömästi visiitin veroisia jok’ikinen!

kuvat Tallink Siljan ja D’Oro Press & PR järjestämältä lehdistömatkalta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s