Sammaleista Simonssonia

kim_moss

Pitäisi päästä New Yorkiin. Matkakuume pahenee päivä päivältä. Kiinnostavien tapahtumien uutisoinnit eivät yhtään helpota tilannetta, päinvastoin. Esimerkiksi tänne olisi aivan pakko päästä: Kim Simonssonin Moss people -näyttely Jason Jacques galleriassa.kim_rabbitt

Kim Simonssonin satumaiset veistoshahmot ovat tällä kertaa sammalenkarheita, ne ovat saaneet pintaansa nylonpäällysteen. Aiemmin urbaaneilta tuntuneet, useimmiten kiiltävän vitivalkoiset hahmot ovatkin yllättäen kuin aarniometsästä nousseita. Jännittäviä!
Skandinaviassa tällainen metsäkansa kuuluu ikivanhaan tarustoon ja ainakin Yle Femmalta ‘Maan povessa‘ sarjaa seuranneet löytävät varmasti yhtäläisyyksiä Simonssonin sammallasten ja tv-sarjan olentojen välillä, siitäkin huolimatta, että niitä ei oikeastaan sarjassa näytetä.kim_deergroup picture

Haaveilen salaa Simonssonin veistoksesta, vaikka aivan pikkuruisesta sellaisesta. Voisinko ehkä adoptoida jonkin hieman kärsineen yksilön? Ehkä jonkun polttouunissa kovia kokeneen prototyypin? Se olisi oma kotitonttuni ja hyvää karmaa tuova kodin henki, ehkä hieman eriskummallinen mutta taatusti luotettava huushollin tuki ja turva. Siitä olen aivan varma.

Moss People by Kim Simonsson, Jason Jacques Gallery, New York (29 East 73rd Street) 8–28 October 2015.
kuvat: Jefunne Gimpel / jefunne.com / Two-Headed Moss Bunny, Moss Girl, Sacrificial Deer, Sleeping Mosswoman With Ghosts (2015) ja Class Picture (2006)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s