Triffidien kapina 2015

Triffidit 001

Jos joku teistä on -kröhöm- yhtä vanha kuin minä, muistatte ehkä sci-fi sarjan nimeltään Triffidien kapina. Siinä kolmella juurella liikkuvat isot lihansyöjäkasvit hyökkäsivät ihmiskunnan kimppuun. Oli muuten jännä!!
Näin 80-luvun alun tv-sarjan, mutta kirja kirjoitettiin jo 50-luvulla ja 2009 siitä tehtiin uusi minisarja. Vuonna 2014 on taas tehty uusi elokuva-versio. Sitä odotellessa…
triffidi3

Keväinen kasvuhepuli saa ainakin minut epäilemään jonkin sortin triffidi-geeniä myös pihakasveissani, nehän kasvavat puoli metriä päivässä -käääk- ja vielä ihan ihme paikkoihin!
Raparperi sentään on ja pysyy paikallaan, mutta siitäkin täällä on joku jättipottikanta, vai onko muka normaalia, että raparperinvarret ovat lähes ranteenpaksuisia? Ja miten voi olla, että muistelen kipanneeni päärynäpuun alle muutaman varjoliljansipulin, mutta nyt niitä punkeekin sieltä kokonainen metsä? Häh?triffidi2triffidi1

Sitten on vielä lipstikka. Sille tekisi mieli sanoa: rauhoitu! Järkky kasvuvauhti, kertakaikkiaan. Koettaa koukeroida itsensä omenapuuhun…
Selittämätöntä on myös se, että karhunvatukka yrittää karata aidan ali naapuriin, naapurin kirsikkapuun juuristo haluaa meille ja japanintatar on näköjään valmiina valloittamaan koko maailman. En ole sitä itse tänne istuttanut, se tulee ehkä maapallon läpi Japanista asti? Tämä taitaa muuten olla tulevan kesän kaksintaistelun vastapari. Kumpi voittaa, täti vai tatar ? Tod.näk. tarvitsen avukseni kaikkien mahdollisten sci-fi-sarjojen todelliset ja epätodelliset keinot ja konstit…

2 thoughts on “Triffidien kapina 2015

  1. Todellista scifimeininkiä =) Hurjastihan nuo ovat kasvaneet. Meillä lipstikka ja raparperi vasta puskevat maasta ihmistenilmoille ja varjoliljat taitavat vielä jököttää maan alla

    • On tämä ihmeellistä! Olen kuullut, että laaksomaisessa siirtolapuutarhassamme vallitsee oma erityinen mikroilmastonsa: aina pari astetta lämpimämpää kuin ympäristössä. Ehkä se selittää keväthepulin?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s