Hiekkamyrsky Helsingissä

balmuir_helsinki_beanie_grey_640x640_puuthelsinki_70_195_sp07_417x640_Bedouin_woman_(1898_-_1914)kuvapuu2

Katupöly. Taivas ruskea. Tomupyörre rullaa tiellä. Kurkkua kuivaa. Silmissä hiekkapaperia. Suussa sahajauhoa. Köhköh. Kevät?
Pölykausi on etuajassa joten käytän sitä tekosyynä kääriytyä erilaisiin suojaaviin huiveihin, kaapuihin ja shaaleihin kuin mikäkin beduiini. Maastoudun maisemaan hiekan, tomun ja soran kaikissa sävyissä. Suojaan hiukset, kasvot ja hartiat.
helsinki_scarf_brown_1

On varmaan ollut juuri tällainen päivä, kun ylellisen Balmuir-merkin perustaja Heidi Jaara on käväissyt pääkaupungissa ja nimennyt osan ihanan pehmeistä cashmir-asusteistaan osuvasti Helsinki-mallistoksi. Todelliset täsmätuotteet tässä ja nyt!  Voi vain kuvitella, minkälaisen rutikuivan föhn-tuulen tuivertamaksi pohjoisessa asuva yrittäjä onkaan täällä joutunut. Nimihän on selkeästi täysin     “tuulesta temmattu”!
Värivalikoima on toki paljon laajempi, mutta juuri nyt neutraali linja houkuttelee. Heleät kevätvärit sitten vähän myöhemmin. Sitten kun hiekkamyrskykausi muuttuu hiekkarantakaudeksi.
Simpsons

ps. muistatteko, miten Daruden Sandstorm videolla kirmaillaan pitkin Helsinkiä? Voi ei, miten 15 vuoden takainen video voikin nyt katsottuna olla noin liikuttava!

kuvien myssy ja huivit: Balmuir
Hiekka-Simpsonit: kuva ja artisti tuntemattomia.

One thought on “Hiekkamyrsky Helsingissä

  1. Reading Digest: The Simpsons Will Outlive Us All Edition | Dead Homer Society

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s