Yrittää yrittää…

Haipakassa ollaan yleensä kovasti positiivisia mutta nyt on aivan pakko jakaa tämä negatiivinen avautuminen:

kuitti

” Tapahtui Helsingissä 10.11.2014:
Black and White Records -levykauppaan tupsahti verotarkastajia. Halusivat nähdä kassakuitin ja sellainen heille näytettiin. Vaan eipä kelvannut.
Syy:
kuitissa lukee ’Black and White Rec’, väärä nimi siis. Lopusta kun puuttuvat kirjaimet –ords. (Kapeaan kuittiin ei myöskään mahdu koko y-tunnusta ja kellonaikakin heitti tunnilla, myös niistä nillitettiin.)
Seuraus:
300 EURON SAKKO! Ihan tosta vaan! Splädäiskis.
Ei tullut korjausehdotusta. Ei ohjeistusta. Ei huomautusta. Ei joustoa. Ei armoa. Suoraan vaan sakot, kuin hurjemmallekin rikolliselle. Hiphiphuraa.

Levykauppamme täyttää tänä vuonna 30 v. Se on aika hyvin pieneltä erikoisliikkeeltä, vai mitä? Kirjanpidossa ei ole koskaan ollut mitään epäselvää, ikinä. Mutta nyt yli 20 vuotta käytössä olleen kassakoneen kuitti onkin yllättäen liian kapea. Tähän asti kuitit ovat kelvanneet tilitoimistolle, tilintarkastajalle ja asiakkaille, no problem. Kaikki vaaditut tiedot luonnollisesti näkyvät korttipäätteen kuitissa, jonka kautta n. 90 % maksuista menee. Ja tarkemmat erittelyt on aina annettu kaikille halukkaille.
Virkaintoiset tarkastajat ilmoittivat liikkeestä poistuessaan, että asiasta saa toki reklamoida kirjallisesti. Jippii! Mahtava asenne! Juuri tällaisten kansantaloutta elvyttävien nipotusten parissa jokainen yrittäjä haluaakin jouluna näperrellä tuottavan työnteon sijaan. Ja tuhansia maksava uusi kassakone on tietenkin hankintalistallamme ihan ykkösenä ennen palkkoja, vuokria, veroja, vakuutuksia, eläkkeitä, ostoja jne.
Yritä tässä nyt sitten.
Vähän kyllä kiinnostelee, että kuinkahan monta (meidän kaikkien yhteisillä verorahoilla palkattua) verovirkailijaa onkaan istunut miettimässä, että ketä nyt kyykytettäisiin ja miten. Eivätkö ne tiedä, että on epäreilua kiusata pienempiään? Koska sitähän tämä on, silkkaa raukkamaista kiusantekoa. Paljonko sakkorahoja mahtoivat saada kerättyä? Oliko mielekäs ”projekti”? Tulivatko edes tempauksen kustannukset katettua? PR-mielessä ainakin menee kohtuukomeasti metsään…

Voi kiitos verottaja, että näin kannustat ja arvostat 30-vuotiasta, rehellistä itsenäistä kivijalkaputiikkia. Heittäkää ihmeessä lisää kapuloita rattaisiin. Voisimmeko vielä jollain muulla tavalla auttaa teitä lisäämään byrokratiaa ja vaikeuttamaan yrittäjyyttä Suomessa?

Oikein musikaalista Joulua kaikille,

toivottavat levykauppias Patrik ja tontut
(vinkkinä vaikka elokuvaohjaaja Kaurismäelle: Suomessakin voi kävellä sisään kauppaan ja vaatia kassan yli rahaa, vaikka olimmekin kuvitelleet, että sellaista tapahtuu vain Kummisetä-elokuvissa. Puukkojen ja pyssyjen tilalle vaan katu-uskottavat veroviraston henkilökortit. Huu!)”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s