Hilpeitä hirviöitä + Helsinki Design Week

hdw

Merikaapelihallin ihmismeri vain 10 minuuttia avautumisen jälkeen.

Design Market Kaapelitehtaalla oli taas huikean suosittu. Jälleen kerran oli kiva nähdä, että Suomesta löytyy näin paljon innovatiivista muotoilua ja tekemisen meininkiä. Vielä hauskempi oli huomata, miten valtavasti tapahtuma kiinnosti kuluttajia. Marketilta ei löytynyt yhtään koppavaa design-pönötystä vaan siellä vallitsi hyvä, positiivinen pöhinä.
Korkea hatunnosto ja syvä kumarrus kymmenen vuoden arvokkaasta työstä HDW:n Kari Korkmanille ja kumppaneille!
Harras toivomukseni olisi, että markkinahumun ulkopuolellakin suunnittelijat ja asiakkaat kohtaisivat. Vain ostopäätös pelastaa pikkuputiikin. Jos oma talous suinkin sallii, suosikaa pieniä, itsenäisiä kauppoja ja merkkejä, joskus ihan täysillä hinnoillakin. Muuten monen lahjakkaan itsensätyöllistäjän ja pienyrittäjän paukut eivät kerta kaikkiaan riitä byrokratian koukeroissa takkuamiseen.

peikkopaitaItselleni löysin Design Marketilta kauan hakusessa olleen sveitsiläisen Mondainen herätyskellon (jonka hälytysääni poikkeuksellisesti ei aiheuta sydänkohtausta) ja suomalaisen Poola Katarynan paitamekon, joka vilisee eriskummallisia otuksia. Paidan printin nimi on Monsters of the Moon. Suunnittelija itse kertoi niiden olevan karikatyyrejä hänen kavereistaan. Mekon materiaali on laadukasta, satiininsileää puuvillaa, joka on hankittu Jousipaita Oy:n konkurssivaraston tyhjennysmyynnistä. Mekon malli on käytännöllisen klassinen ja kuin tehty toimivaksi työvaatteeksi. Se  kestää jopa kuumaa konepesua. Olen mekosta hirmu iloinen, sillä mielestäni se täyttää monet hyvän design-vaatteen kriteerit. Se on konstailematon, rento, omintakeinen, iätön, selkeä, helppo- ja monikäyttöinen, loppuun asti harkittu, viimeistelty, sympaattinen ja ekologinenkin vielä. Sillä on historia. Arvostan!

rusettips. Kuluttamisen mekanismeista kannattaa ehdottomasti lukea lisää Jani Kaaron terävästä kolumnista ’Halpa tulee kalliiksi’.

2 thoughts on “Hilpeitä hirviöitä + Helsinki Design Week

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s