Tikusta asiaa

muistitikutHelsinki Design Weekin innoittamana mietin sanaa ENSIVAIKUTELMA. Olipa kyseessä ihminen, esine, tila tai vaikka ruoka-annos, ensivaikutelma on kaiken A ja O. Se koostuu monesta: ilme, tuoksu, väri, pinta, koko, lämpötila, tunnelma, muoto, karisma, ääni, jnejne. Lista on loputon, mutta aikaa on vain se ensimmäinen silmänräpäys.

Pöhkönä esimerkkinä toimivat kuvan muistitikut. Niitä löytyy työpöydältä iso mukillinen. Kasasta mustia, valkoisia ja hopeisia mokkuloita erottuvat heti ne, joiden ulkomuoto vihjaa sisällön laatuun ja tyyliin. Suoraan asiaan, siis.
Kari Traan sporttivaatteisiin sopii käytännöllinen käännettävä avaimenperä. Kiasman Ars-näyttelyn info löytyy pirteästä rannekkeesta. Punainen sukka tiedottaa pilke silmäkulmassa huippulaatuisista Falken sukista. Pieni linjakas hopeapalkki sisältää Ril’s-merkin mallistotiedot. Konstailematon puunpala kertoo Esprit’n vapaa-ajan vaatteista. Nahkainen kotelo vihjaa Efva Attlingin korujen tyylistä.

Pikkuruisen muistitikunkin pitää olla huolellisesti suunniteltu osa brändin, yrityksen ja tuotteen imagoa. Yksityiskohdat ratkaisevat, hyvä design päihittää huonon. Ihan varmasti.

Siksi http://www.helsinkidesignweek.com/

Leave a comment